Thursday, February 14, 2013

Deser walentynkowy z czekoladowym brownies,guszkami i bitą śmietaną z Matcha

Walentynki,Święto Wszystkich Zakochanych.U mnie było pięknie..były kwiaty,były buziaczki,uściski i pyszny deser mocno czekoladowy z gruszkami i bitą śmietaną z dodatkiem proszku z zielonej herbaty-matcha.Ten ostatni składnik przyleciał do mnie prosto z Japonii za sprawą mojej koleżanki z pracy.Nic dodać,nic ująć.Do zrobienia deseru serdecznie zapraszam!!!!
 
 

 

Deser walentynkowy z czekoladowym brownies,guszkami i bitą śmietaną z Matcha(proszek z zielonej herbaty)

 
kilka kawałków czekoladowego brownies-przepis na brownies znajdziesz tutaj
1 puszka gruszek w syropie
100g czekolady deserowej+50ml śmietany kremówki
500ml śmietanki kremówki
cukier puder do smaku
2 łyżeczki Matcha
6 sztuk czekoladowych serduszek
 
 
 
Przygotować 6 pucharków.Na dno wrzucić pokrojone kawałki czekoladowego brownies.Na brownies ułożyć pokrojone gruszki.Czekoladę roztopić razem z 50ml śmietanki.Dokładnie wymieszać do połączenia się składników.Lekko ostudzić.Polać gruszki czekoladowym sosem.
W osobnej misce ubić śmietankę z cukrem pudrem.Dodać Matcha i dokładnie wymieszać rózgą.Nałożyć herbacianą bitą śmietanę do worka cukierniczego z końcówką w gwiazdkę i szprycować dekoracyjnie na wierzchu.Udekorować czekoladowym serduszkiem.Smacznego!